OVER MIJ

Espadrilles. Het zijn de ultieme zomerschoenen uit mijn jeugd. Opgegroeid in Frankrijk bewaar ik mijn dierbaarste herinneringen aan onze vakanties aan de Côte d'Azur. Mijn vader achter het stuur van onze oude Peugeot 504 en mijn broertje en ik vrolijk zingend achterin de auto. Op weg naar de zon, de zee en het strand. Met aan onze voeten een paar espadrilles waar we de hele zomer op liepen. Vrijheid blijheid was het motto, en topless zonnen was nog bon ton. Op de terugreis werd de achterbak volgeladen met mooie wijnen en fijne delicatessen, en altijd wel een aantal paar espadrilles.

 

LA JOIE DE VIVRE

Afgelopen jaar was ik met mijn familie aan de Franse Rivièra. De aanschaf van een paar authentieke klassieke espadrilles brachten me meteen in een vrolijke zomerstemming. We haalden mooie herinneringen op, en al mijmerend bedacht ik dat mijn liefde voor espadrilles nooit zal ophouden te bestaan. Espadrilles geven mij het ultieme gevoel van vrijheid, een gevoel van "La joie de vivre". En ik ben nog altijd verrast hoe deze simpele en van oorsprong boerenschoen zich zo moeiteloos heeft weten aan te passen aan de tijd. Espadrilles staan namelijk altijd stijlvol en raken nooit uit de mode. 

 

MIJN DROOM

Mijn liefde voor espadrilles wil ik graag met jullie delen. Originele en authentieke espadrilles, geen massaproduct uit verre landen, maar handgemaakt, in een kleinschalig familiebedrijfje in Noord Spanje. Gemaakt volgens eeuwenoude technieken, overgedragen van generatie op generatie. Daar waar de espadrille is geboren. Hiermee hoop ik een (kleine) bijdrage te kunnen leveren aan het behoud en voortbestaan van een prachtig ambacht, en de geschiedenis van de espadrille levend te houden. 

 

MEDITERRANAS

Speciaal voor Mediterranas worden in het atelier in Spanje authentieke ambachtelijke espadrilles gemaakt. Espadrilles bestaan van oorsprong uit jute en canvas. Wij hebben het canvas vervangen door een comfortabele suède. Het ontwerp is origineel en klassiek, zoals ze werden gedragen aan de Franse Rivièra in de jaren 50, maar dan met een groter draagcomfort, en geschikt voor een klimaat als de onze. Ideaal voor een warme zomerse dag op het strand, perfect voor een mooie lentedag in de stad, maar ook heerlijk om thuis mee te chillen op een luie zondagmiddag. 

Wij wensen jullie alvast een stijlvolle en klassieke zomer!

 

Nicoline Caris
en het team van Mediterranas

 

© 2017 - 2022 Mediterranas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel